Brabants Bloggers Breakfast: het beste wat Brabant te bieden heeft!

Afgelopen vrijdag werd het Brabants Bloggers Breakfast gehouden bij Sundaymorning@EKWC in Oisterwijk. Een fantastisch evenement waar ik als beginnende food blogger bij mocht zijn! Wat een voorrecht.

Het evenement was een initiatief van VisitBrabant. Noord-Brabant is in 2018 uitgeroepen tot ‘European Region of Gastronomy’ en dat wordt gevierd met allerlei uiteenlopende events op culinair gebied. Het Brabants Bloggers Breakfast was daar één van.

Voor dit ontbijt waren verschillende Brabantse food blogger uitgenodigd om te genieten van het lekkers wat Brabant te bieden heeft. En wat hebben we genoten. Het eten was heerlijk, de locatie prachtig en ook fantastisch aangekleed. De tafel was gedekt door Marielle van Enjoy Pure Styling. Zij had gebruik gemaakt van echt gras! En verwerkte diverse Brabantse producten in haar styling. Het servies op de gedekte tafel was van Blomus.

We gingen aan tafel en werden verwend met heel veel lekkers. Het leuke was dat bij elk gerecht een verhaaltje werd verteld. Al deze mensen hebben een passie voor eten en weten enthousiast te vertellen over hun ideeën en concepten. Daar gaat het hart van een food blogger sneller van kloppen.

Dat sneller kloppen begon al bij binnenkomst toen ik de mooie koekjes van Droomkoekjes zag. Koekjes die bijna te mooi zijn om op te eten. Maar ik kan je vertellen dat ze ook erg lekker zijn.

Eenmaal aan tafel werden we getrakteerd op een heerlijke vegan kaascroissant van bakkerij Van Planten. Ella Gorte is deze bakkerij vorig jaar begonnen. Ze maakt van alle bekende taarten een plantaardige variant. Hoe knap is dat!

Vervolgens vertelde Stijn van Boerschappen over zijn bedrijf. Wat een inspirerend verhaal. Hoe je van een interesse in gezond eten binnen vier jaar een succesvol bedrijf op de kaart zet waar lokale producten en een eerlijke prijs voorop staan. Stijn had voor ons een papieren zakje met heerlijke verse lokale producten; kaas van de Zuiveldriehoek, jam van zorgboerderij De Laarhoeve en broodjes van bakker Paul van den Bogaert.

Teun van Dis Teun kwam binnen met een soort tuin op een plateau. Het zag er geweldig uit. We mochten van dit plateau heerlijke hapje pakken zoals een spies met garnalen.

Na Teun was het tijd voor de Brabantse tosti van de Spijsbereiders. Ook weer zo lekker! Verschillende tosti’s op een super leuk plankje. De Spijsbereiders hebben een eigen pop-up restaurant Anderhalf. Hier ga ik binnenkort echt een keer eten want wat kunnen die mannen koken.

En toen was het tijd voor een echte Bossche Bol van bakkerij Jan de Groot. Een begrip in Den Bosch en omstreken. Ondanks dat ik een behoorlijk gevulde buik had ging deze bol er goed in. Als je in Den Bosch bent moet je zeker even bij Jan de Groot langs gaan. Want naast de beroemde Bossche Bol hebben we nog veel meer heerlijke gebakjes.

Het ontbijt werd afgesloten met een koffie proeverij door Rozema & van Schijndel. Leuk om meer te weten over de verschillende soorten koffie en om het verschil in smaak te proeven.

Wat een bijzondere ochtend. Leuk om andere bloggers en enthousiaste ondernemers uit Brabant te ontmoeten. Het verhaal te horen achter zoveel inspirerende bedrijven. Het bewijst maar weer dat als je een passie hebt en je gelooft erin je er gewoon voor moet gaan!

Als klap op de vuurpijl kregen wij een fantastische goodie krat! Gevuld met geweldige producten uit Brabant zoals Kersen van de Kersenhof, geitenkaas van Bettine, thee van Tea by Me, aardbeien van Beekers Berries.

De organisatie van dit geweldige event was in handen van Myra en Anne ism met VisitBrabant. Dank je wel dames voor een heerlijke ochtend.

De foto’s met de bloggers erop zijn gemaakt door Merel-Pics.

De volgende bloggers waren aanwezig: Puur Suzanne, Foodquotes, Leuke Recepten, Mardyy, Healthyfoodie Manon, Zonder Zooi, Heerlijke Happen, Valesca_s, Miss Havermout, Jaimys Kitchen, De menukaart van Maart, Anne Travel Foodie, Myra Madeleine en Koken met Judith.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *