Generaties met passie voor koken

Zit de passie voor koken in het bloed? Word je ermee geboren of creëer je die passie doordat het thuis altijd over koken en eten gaat?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Maar ik denk dat in mijn geval de passie voor koken en eten komt omdat dit in mijn jeugd altijd een grote rol heeft gespeeld. Mijn moeder was er altijd mee bezig. Recepten werden uitgeknipt en in boeken geplakt, elke vrijdag stond er een vers gebakken taart op tafel en voor etentjes trok mijn moeder alles uit de kast. En dat doet ze nog steeds! Ik heb deze passie voor koken en eten van haar overgenomen. Regelmatig wisselen we recepten uit. En ik bel haar nog steeds voor tips.

En nu zie ik tot mijn grote vreugde dat mijn jongste dochter Milou er net zoveel plezier in heeft als mijn moeder en ik. Milou komt met eigen ideeën voor gerechten en wil deze ook graag op dit blog delen. Of ze weet een lekker recept, wil dit graag maken en het recept hierop zetten. Zoals een heerlijke chocolademousse. Deze mousse had ze gemaakt tijdens een kookworkshop bij ZaligSmakend. Samen zoeken we naar lekker recepten en kijken we naar MasterChef. Hoe leuk is het om samen met je moeder én je dochter een passie te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *