Beef Kefta Kebabs

Gehakt op een stokje! Heerlijk gerecht voor op de bbq.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten en benodigdheden voor 6 personen:

  • 1 kg mager gehakt
  • 2 rode uien (fijn gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 15 g verse koriander
  • 15 g verse peterselie
  • 1 rode peper
  • 2 tl ras-el-hanout (Marokkaanse kruiden)
  • 2 tl gemalen komijn
  • 6 l olijfolie
  • zout
  • verse zwarte peper
  • 6 satéstokjes (laat de houten stokjes minimaal 1 uur in water liggen, dit om verbranding te voorkomen)

Pluk de blaadjes van de koriander en peterselie en snijd ze klein. Snijd de rode peper open en verwijder de zaadjes en snijd de peper klein.

Mix alle kruiden, ui en knoflook met het gehakt. Voeg peper en zout toe. Zorg dat alles goed gemixt is.

Maak met natte handen ongeveer 18 kleine worstjes en rijg ze aan de stokjes. Vervolgens bestrijk je ze met de olijfolie.

Plaats de kebabs op een warme barbecue. Laat ze aan beide kanten 5 minuten grillen.

Bron: Barbecue – Thomas Feller