Zalmspies met rucolasaus

Een top recept voor op de barbecue! En die saus…… heerlijk! 

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor 6 personen:

  • 600 g zalmfilet
  • 9 plakken coburgerham
  • 75 g rucola
  • 50 g walnoten
  • 125 ml zure room
  • 1 el geraspte mierikswortel (potje)
  • 1 el olie
  • peper
  • zout
  • 6 satéstokjes

Begin met het minimaal 30 minuten weken van de satéstokjes in water. Dit om verbranding te voorkomen.

Snijd de zalm in 18 stukken en bestrooi met peper. Halveer de plakken ham in de lengte en spreid ze uit. Leg op elk stukje wat rucola.

Wikkel om elk stuk zalm een reep ham. Rijg 3 stukken zalm aan 1 satéstokje.

Hak de walnoten fijn en snijd de rest van de rucola fijn. Meng de rucola, noten, zure room en mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrijk de zalmspiesen dun met de olie en gril ze op de barbecue in 5 minuten rondom bruin en net gaar. Keer halverwege. Serveer met de rucolasaus.

Bron: Allerhande