Salade met rucola, geroosterde pijnboompitten en tomaatjes uit de oven

Heerlijke salade als je tijd hebt! De tomaatjes moeten namelijk 2 uur in de oven. Maar het is echt de moeite waard…zo lekker!

Bereidingstijd: 2.25 uur (2 uur voor de tomaatjes)

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 12 cherry tomaatjes
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • 150 g rucola
  • 65 g pijnboompitten
  • 2 bollen buffalo mozzarella
  • zout
  • verse peper

Snijd de tomaatjes door de helft. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout. Besprenkel royaal met olijfolie en balsamico. Zet ze 2 uur in een oven van 100 °C. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Zodra de tomaatjes afgekoeld zijn was je de rucola en droog bijvoorbeeld in een slacentrifuge. Zet een koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten (gebruik geen boter of olie). Laat de mozzarella uitlekken en snijd in dikke plakken.

Leg de rucola in een schaal, voeg de tomaatjes en mozzarella toe. Strooi vervolgens de pijnboompitten erover heen. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met een beetje olijfolie.

Bron: Barbecue – Thomas Feller