Broodje Surinaamse kip


hoofdgerecht * 4 personen * 20 minuten


Deze Surinaamse broodjes zijn een echte aanrader op een drukke dag. Makkelijk te maken en echt heerlijk!

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 1 zakje mesclunsla
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 2 kipfilets
  • 4 afbak baguettes
  • 1 ui
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • olie
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng water aan de kook. Dep de kipfilets droog en snijd elke filet in de lengte doormidden tot 2 dunne kipfilets. Doe de kipfilets in een grote pan en overgiet met het zojuist gekookte water. Kook de kipfilet met een deksel afgedekt op middelhoog vuur in 8 tot 10 minuten bijna gaar. Giet af en laat uitlekken.

Maak de groente schoon. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de paprika in reepjes. En halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en hak de helft van de chilipeper fijn.

Bak de baguettes volgens aanwijzing op de verpakking in de oven af en laat ze afkoelen.

Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gehakte chilipeper toe en bak 2 tot 3 minuten. Zet het vuur laag en voeg de ketjap manis, ketchup en suiker toe en roer goed door. Voeg eventueel wat water toe om de saus dunner te maken.

Trek het kippenvlees met twee vorken uit elkaar in dunne reepjes. Voeg de kipreepjes aan de saus toe en kook 2 tot 3 minuten al roerend om de kip met de saus te bedekken. Breng op smaak met peper en zout.

Maak een dressing van 2 eetlepels olie, de witte wijn azijn en een snufje peper en zout. Hussel de komkommerplakjes en de paprika om met de dressing.

Snijd de baguettes open en beleg ze met een paar lepels van de komkommer-paprikasalade en de kip. Meng de rest van de komkommer-paprikasalade met de mesclunsla en serveer deze naast de broodjes.

Bron: Marley Spoon