Marokkaanse kippasteitjes

Heerlijk recept. Ik heb dit gerecht gemaakt met cherry tomaatjes ipv wortels. En zonder chilipeper.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g kipfilet
  • 2 el bloem
  • 1 tl komijnpoeder
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 el olijfolie
  • 75 g verse koriander
  • 1 prei – alleen het witte deel in dunne ringen
  • 2 wortels – geschild en in blokjes
  • 1 groene chilipeper – zonder zaadjes en in dunne ringen
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 2 tl schil van een citroen
  • 8 vellen filodeeg
  • 50 g gesmolten boter
  • 1 el za’atar
  • 1-2 tl sesamzaad
  • 4 ovenschaaltjes met een inhoud van 2,5 dl

Snijd de kipfilet in stukjes. Doe de bloem en komijn in een schone plastic zak en voeg wat zeezout en vers gemalen zwarte peper toe. Stop alle stukjes kip in de zak en bedek ze met de bloem.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur en bak de kip in 5 minuten rondom goudbruin. Doe dit in porties en zet de gare kip apart.

Hak de korianderstelen fijn en doe ze met de prei, wortel en chilipeper in de pan. Bak alles 3 tot 4 minuten tot de prei zacht is. Voeg dan de kip weer toe. Schenk de bouillon erbij en breng deze aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel zonder deksel 30 minuten koken tot het dik en ingekookt is.

Haal de pan van het vuur en roer de citroenschil erdoor met wat grofgehakte koriander. Schep het mengsel in vier kleine ovenschaaltjes.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg een vel filodeeg op een schone snijplank en bestrijk het met wat gesmolten boter. Strooi wat za’atar over het filodeeg en leg er nog een vel filodeeg op. Pak het filodeeg en leg het op één van de schaaltjes. Duw de randen naar binnen. Bestrijk het weer met wat boter en strooi er sesamzaad overheen. Herhaal dit voor de andere schaaltjes.

Bak de pasteitjes in 20 minuten goudbruin. Serveer ze met sperziebonen en stokbrood.

Bron: A Simple Table – Michele Cranston