Ragù van kip en tomaat


hoofdgerecht * 30 minuten * 4 personen


Heerlijke pasta met lekker veel smaak door de geroosterde venkelzaadjes.

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet in kleine stukjes
  • 400 gram penne
  • 2 winter wortels
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • handje venkelzaad
  • 2 pakken tomatenpassata
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 stukje Parmagiano Reggiano (of andere harde Italiaanse kaas)
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • suiker

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Vang bij het afgieten een kopje pastawater op en doe de pasta terug in de pan. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe om kleven te voorkomen.

Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Bak het venkelzaad 1 tot 2 minuten totdat de zaden bruin kleuren. Voeg de kipstukjes toe. Bestrooi met peper en zout en roerbak de kip in 3 tot 4 minuten rondom goudbruin.

Maak de wortel en bleekselderij schoon en snijd ze in dunne schijfjes. Pel en hak de knoflook grof. Snijd de paprika in kleine stukjes. Voeg de groente toe aan de kip en bak 2 minuten mee. Dek af met een deksel, zet het vuur middelhoog en bak nog 5 minuten totdat de groente zachter is geworden.

Giet de tomatenpassata bij de groente en de kip. Voeg 1-2 theelepels suiker toe en roer door. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Dek af en kook nog 6 tot 8 minuten.

Voeg de gekookte pasta met 3 á 4 eetlepels pastawater toe aan de kip-groentesaus. Roer door. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Schep de pasta op en rasp de kaas er boven.

Bron: Marley Spoon