Roti kip met sperziebonen en ei

Vaak aan gedacht om roti te maken maar pas echt gedaan toen ik dit recept tegen kwam. Een makkelijk recept en gelukkig vonden de kinderen het heerlijk. Omdat de kinderen niet van te pittig houden heb ik het pepertje eruit gelaten.

Bereiding: 25 minuten

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 500 g kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 400 g kipdijfilet
  • 4 el olie
  • 4 tl curry madras
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper
  • 400 g sperziebonen
  • 4 middelgrote eieren
  • 4 Surinaamse rotivellen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Snijd de uien en knoflook fijn en de kip in blokjes.

Verhit de olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en curry madras 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 minuten op hoog vuur. Voeg de aardappelen en 100 ml water toe en breng aan de kook.

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Was de peper, halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Voeg de tomaat en de peper toe aan de kip en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout

Kook ondertussen de sperziebonen in ongeveer 8 minuten beetgaar en de eieren 6 minuten. Giet de boontjes af en spoel de eieren onder koud water en pel ze.

Verwarm de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg ze op de borden en verdeel er de kip, boontjes en eieren over. Meteen serveren. En met je handen eten mag bij dit gerecht!

Bron: Allerhande mei 2018