Portobello-burger met gebakken ei


Hoofgerecht * Vegetarisch * 50 minuten * 4 personen


Een portobello is een grote champignon. Heel geschikt om heerlijke gerechten mee te maken. In dit gerecht wordt de portobelle gebruikt als burger.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 kg Nicola aardappelen
  • 4 tl gedroogde rozemarijn
  • 4 tl gedroogde tijm
  • 2 rode uien
  • 2 courgettes
  • 4 portobello
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 eieren
  • 4 el mayonaise
  • 4 el olijfolie
  • 2 el roomboter
  • verse peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en bak de aardappelen, afgedekt, 25-30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten de rozemarijn en tijm mee en breng op smaak met peper en zout.

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en de courgette in dunne plakken. Breek voorzichtig het steeltje uit de portobello.

Verdeel de courgette over één kant van een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello ernaast met de open kant naar boven. Besprenkel de courgette en de portobello met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en vul de portobello met de geraspte kaas. Verdeel de rode ui over de courgette en bak alles nog 5-10 minuten in de oven.

Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster ze. En bak 4 spiegeleieren in de roomboter. Breng op smaak met peper en zout.

Maak per persoon een burger door de broodjes te beleggen met achtereenvolgens de portobello, het spiegelei en de helft van de gebakken rode ui. Serveer met de courgette, de overige rode ui en de aardappelen. Garneer met de mayonaise.

Bron: Hello Fresh