Visstoof met kokosmelk en limoen


hoofdgerecht * 30 minuten * 4 personen


Kokos… ik ben er gek op. In dit recept wordt kokosmelk in de saus gebruikt en gaar je de vis in de saus. Zo trekken alle smaken er goed in.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 tl kerriepoeder
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 350 g pandanrijst
  • 4 stukjes koolvisfilet zonder vel
  • bakje verse koriander
  • 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • verse peper
  • zout

Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10-12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. En laat zonder deksel uitstomen. Breng de rijst op smaak met peper en zout.

Dep de koolvisfilets droog met keukenpapier. Leg de stukken koolvisfilet de laatste 6-8 minuten in de saus en laat, afgedekt, meegaren op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd ondertussen de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen fijn en snijd de limoen in parten.

Voeg 4 tl limoenrasp toe aan de rijst. Verdeel de rijst en de visstoof over de borden. Garneer met de koriander en de limoenpartjes.

Bron: Hello Fresh