Wraps niçoise met tonijn, ei en sperziebonen

Een gerecht uit de Allerhande Box. Dit gerecht wordt eigenlijk koud gegeten maar ik heb het recept aangepast en er een warm gerecht van gemaakt. Dit is één van de favoriete bij ons thuis. Nadat we dit een keer in de Allerhand Box hadden maak ik het regelmatig.

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • 1 zak gebroken sperziebonen (400 g)
  • 1 schaal cherrytomaten (250 g)
  • 2 blikjes tonijnstukken in zonnebloemolie (à 160 g)
  • 1 pak tortilla’s (8 stuks)
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel wittewijnazijn

Kook de eieren in 8 minuten hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snij klein. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne halve ringen. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.

Snijd de tomaten in partjes. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 1 eetlepel olie op. Meng de opgevangen olie met de mayonaise en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de rode ui in een koekenpan. Voeg de tonijn en de sperziebonen toe. Bak ongeveer 5 minuten.

Verwarm de tortilla’s. En serveer met het ei, het sperziebonen mengsel, tomaat en dressing in aparte schaaltjes. Zo kan iedereen zijn eigen wraps maken.

Bron: Allerhande Box