Zalmquiche

Een quiche is makkelijk om te maken en kan je vullen met heel veel verschillende ingrediënten. Deze quiche is met zalm en tuinerwten. Voor ons gezin (5 personen) maak ik altijd 2 kleinere quiches. Hiervoor pas ik het onderstaande recept een beetje aan; iets meer zalm en per quiche 3 eieren en 2 eetlepels yoghurt. En ik gebruik verse zalm.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 ui
  • 15 g verse bieslook
  • 250 g diepvries zalmfilets
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 450 g diepvries tuinerwten
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 100 g gemalen jonge kaas
  • taartvorm (Ø 26 cm)

Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Snijd de zalmfilet in blokjes. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. mee. Verdeel over de vorm en leg de zalm erop.

Klop de eieren los met de yoghurt. Meng de kaas, bieslook en peper en zout erdoor en schenk in de vorm. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Uit: Allerhande