Japanse sesam-sla burgers

 


hoofdgerecht * 4 personen * 30 minuten


Deze Japanse burger is weer eens wat anders dan een normale hamburger. Bij dit recept uit de Marley Spoon maaltijdbox wordt de burger geserveerd met courgettefrietjes. Maar natuurlijk ook lekker met franse frietjes.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 3 eetlepels panko
  • ¼ Chinese kool in reepjes
  • 300 g gemengd gehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels meel
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 3 g tofu spice mix
  • 1 bosje radijsjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • suiker
  • azijn

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de courgettes in 1 cm dikke frieten. Hussel om met 2 eetlepels meel en ½ theelepel zout. Doe de panko in een ondiep bord en rol de courgettefrietjes door de panko. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Bak de courgettefriet in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Schep halverwege om.

Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Doe de helft van de plakjes in een kom en voeg 3 eetlepels azijn, 1 theelepel suiker en ½ theelepel zout toe. Roer totdat de suiker is opgelost en zet opzij.

Meng de tofu spice mix met het gehakt. Kneed het gehakt tot een egale massa en maak er 4 gehaktballen van.

Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg de gehaktballen toe. Druk ze met een spatel plat zodat een 1,5 cm dikke burger ontstaat en bestrooi met een snufje zout. Bak de burgers 2 tot 3 minuten per kant. Neem de burgers uit de pan en laat 5 minuten rusten.

Meng de sojasaus, tahin en mayonaise met 1 eetlepel water en ½ theelepel suiker. Roer door en voeg extra water toe als de saus nog te dik is. Meng de Chinese koolreepjes en plakjes radijs met de helft van de saus. Hussel om en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Snijd de burgerbroodjes open en toast ze. Besmeer de broodjes met een lepel saus. Beleg met de burger, sla en radijspickle. Serveer de hamburgers met de courgettefriet en de rest van de saus.

Bron: Marley Spoon