Rode Thaise curry met biefstuk

Wat een heerlijke curry. Zelfs de kinderen zijn er gek op. Hiervoor laat ik wel de rode peper eruit.

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 zoete aardappel
  • 350 g vastkokende aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olie
  • zout
  • verse peper
  • 2 el rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 g paksoi
  • 2 el cashewnoten
  • 2 biefstukken (à 200 g)
  • ½ bakje verse koriander
  • 1 rode peper

Schil de zoete aardappel en de aardappels, was ze en snijd ze in blokjes. Pel de knoflook en hak hem fijn. Verhit 2 el olie in een pan. Fruit er de zoete aardappel, de aardappel en de knoflook in. Breng op smaak met zout. Voeg de rode currypasta toe en bak ongeveer 1 minuut al roerend. Blus af met 300 ml water en de kokosmelk. Breng aan de kook en kook afgedekt 8-10 minuten op laag vuur.

Maak de paksoi schoon. Snijd het bladgroen en de witte stelen in reepjes. Voeg de witte reepjes toe aan het aardappelmengsel en verhit 3-4 minuten. Rooster de cashewnoten in een droge pan en neem ze uit de pan. Verhit 1 el olie in de hete pan. Dep de biefstukken droog, bestrooi ze met zout en peper en bak ze ongeveer 2 minuten per kant. Neem ze uit de pan en laat ongeveer 5 minuten rusten.

Was de koriander en pluk de blaadjes. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd hem fijn. Snijd het vlees in dunne plakjes en roer met het paksoi-bladgroen door de curry. Breng op smaak met zout. Bestrooi met de cashewnoten, de rode peper en de koriander.

Bron: Koken & Genieten – 6/2018