Varkenshaas met tomaten-roomsaus uit de oven

Krijg je eters en niet veel tijd om iets te koken…. dan is dit het ideale recept.

Bereidingstijd: 1 uur waarvan 30 minuten in de oven

Benodigdheden voor 6 personen:

  • 2 varkenshazen ( à 350 g)
  • 1 grote bos basilicum
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • verse peper
  • 800 g gepelde tomaten (blik)
  • 2 el tomatenpuree
  • 125 ml slagroom
  • 500 g tagliatelle
  • 125 g mozzarella
  • 12 prikkers
  • ovenschaal

Dep de varkenshazen droog en snijd ze in 12 medaillons van ongeveer 4 cm dik. Pluk en was de blaadjes van het basilicum. Leg 2 blaadjes tegen de rand van elke medaillon en wikkel om de rand van de medaillon 1 plak ontbijtspek. Zet vast met een prikker.

Verhit de olie in een grote pan. Bak de medaillons ongeveer 2 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Neem ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 200 ºC (elektrisch) of 180 ºC (hetelucht). Pel en snipper de uien en de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in het vet van het vlees. Voeg de gepelde tomaten toe en roer met een spatel stuk. Roer de tomatenpuree erdoorheen. Breng de saus aan de kook en kook ongeveer 3 minuten op laag vuur. Snijd de rest van het basilicum fijn. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de slagroom erbij. Voeg basilicum toe en roer door. Verdeel de saus over de medaillons. Bak ongeveer 25 minuten in de oven.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Laat de mozzarella uitlekken en snijd in dunne plakken. Neem de ovenschaal uit de oven en verdeel de mozzarella eroverheen. Zet de schaal weer terug in de oven en bak nogmaals 5 minuten. Serveer met de pasta en een groene salade.

Bron: Koken en Genieten – 6/2018