Geroosterde paprika-tomatensoep

 


hoofdgerecht * 50 minuten * 4 personen


Heerlijke en gezonde maaltijdsoep. En makkelijk om te maken. Omdat de kinderen het zo lekker vinden, doe ik er altijd zelfgemaakte gehaktballetjes in.

Ingrediënten:

  • 1 kilo tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 ei
  • 250 g rundergehakt
  • 2-3 el paneermeel
  • paprikapoeder
  • (cayenne) peper
  • room

Verwarm de oven voor op 220ºC. Halveer de tomaten, snijd de paprika’s in repen en de uien in stukken. Leg dit samen met de ongepelde teentjes knoflook op een bakplaat. Besprenkel met 4 eetlepels olijfolie en een snufje zout.

Rooster de groenten 20 minuten in de oven en laat afkoelen. Druk de teentjes knoflook uit de schil en schep de geroosterde groenten met het vocht bij 500 ml groentebouillon. Breng aan de kook.

Maak de gehaktballetjes. Splits het ei en klop de eidooier los (eiwit heb je niet nodig). Doe het gehakt in een kom en voeg een flinke snuf zout, peper, het paneermeel en de paprikapoeder toe. Kneed het gehakt en voeg in gedeeltes de eidooier toe totdat het mengsel plakkerig genoeg is om er stevige balletjes van te draaien.

Pureer de groente en de bouillon tot een egale soep. Voeg de gehaktballetjes toe en laat ongeveer 10 minuten koken. Breng op smaak met zout en (cayenne)peper. Garneer voor het serveren met de room. Serveer met stokbrood of een lekkere tosti.