Fettuccine met chipolataworstjes


hoofdgerecht * 40 minuten * 4 personen


Lekker pastagerecht met verse pruimtomaten. In dit gerecht gebruik je harissa. Deze hete saus zorgt voor extra pit. Houd je niet van pittig, gebruik dan maar heel weinig. Proef de saus en voeg eventueel iets meer harissa toe.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 gele paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 4 knoflooktenen
  • 2 rode uien
  • 8 pruimtomaten
  • bakje verse basilicum
  • 8 runderchipolataworstjes
  • 400 g fettuccine (pasta)
  • 400 g tomatenpassata
  • 2 tl harissa
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2½ el olijfolie
  • 1 tl rodewijnazijn
  • 1 tl suiker
  • verse peper
  • zout

Snijd de gele en de rode paprika in repen. Pers de knoflook en snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaten in kleine blokjes en de basilicumblaadjes in fijne reepjes.

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de chipolataworstjes in 4-6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de gele en rode paprika 7-9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Breng ruim water aan de kook en kook de fettuccine, afgedekt, 11-13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de rode ui en de knoflook toe aan de koekenpan waar je de worstjes in hebt gebakken en fruit 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de tomatenpassata, blokjes pruimtomaat, harissa, gedroogde oregano, rodewijnazijn en suiker toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout

Snijd de chipolataworstjes in stukjes van 1 cm en voeg samen met de fettuccine en de helft van de gele en rode paprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak.

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de basilicum en de overige paprika.

Bron: Hello Fresh