Pappardelle met gegrilde paprikasaus en geitenkaas

Een recept uit de Allerhande Box. Zit vol met groente. In dit recept wordt gebruik gemaakt van een roerbakmix maar je kan natuurlijk ook je eigen groente uitkiezen.

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 1 pot gegrilde rode paprika’s (295 g)
  • 1 zak Italiaanse champignonroerbakmix (400 g)
  • 2 schalen verse pappardelle (à 250 g)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 ml)
  • 15 g peterselie
  • 1 pakje geitenkaas naturel in plakjes (200 g)
  • peper
  • zout
  • hapjespan
  • staafmixer

Snipper de ui. Verhit 3 eetlepels uit het potje gegrilde paprika’s in de hapjespan en fruit hierin de ui 1 minuut. Voeg de roerbakmix, peper en eventueel zout toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur.

Kook ondertussen de pasta in 4 minuten beetgaar. Neem de hapjespan van het vuur. Voeg de gegrilde paprika’s met het vocht en knoflook en de gepelde tomaten toe en pureer met de staafmixer tot een saus.

Snijd de peterselie fijn. Zet de pan terug en verwarm 4 minuten op laag vuur. Meng ¾ van de peterselie erdoor. Giet de pasta af en meng door de saus. Verkruimel de geitenkaas en verdeel met de rest van de peterselie over de pasta.

Bron: Allerhande Box