Spaghetti alla Bolognese

Deze spaghetti is echt favoriet bij mijn kinderen. Ik maak deze dan ook regelmatig want naast dat het bijzonder lekker is zit het ook boordevol verse groenten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 200 g champignons
  • 100 g mager gerookt spek
  • 2 el olijfolie
  • 300 g half-0m-half gehakt
  • 125 ml groentebouillon (of rode wijn)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 500 g spaghetti
  • stuk Parmezaanse kaas

Voorbereiding: groenten wassen en klein snijden. Spek van het zwoerd ontdoen en in blokjes snijden

Grote hapjespan op hoog vuur zetten. Als de bodem goed heet is de spekblokjes (zonder olie) erin doen en op middelhoog vuur bakken tot de witte aderen vet zowat zijn uitgebakken. Doe de olijfolie en de groenten in de pan en schep alles door elkaar.

Groenten en spek naar de rand van de pan schuiven en in het midden het gehakt rulbakken.

Bouillon (of wijn) erbij gieten. De tomaten met het sap toevoegen en in de pan iets fijndrukken. Alles goed doorroeren. Voeg wat zout en vers gemalen peper toe. Op laag vuur zachtjes laten sudderen en regelmatig omroeren. Dit sudderen mag 15 minuten maar voor een vollere smaak 1 uur. Indien de saus te veel inkookt voeg je wat extra bouillon of water toe.

Als de saus bijna klaar is kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

De saus op smaak brengen met eventueel wat extra zout en peper. Verdeel de saus over de spaghetti en rasp er wat kaas overheen.

Uit: Basic Cooking – Sabine Sälzer en Sebastian Dickhaut