Chocolademousse

Eén van de favoriete recepten van mijn jongste dochter. Ze heeft dit gemaakt tijdens een workshop bij ZaligSmakend. Sindsdien staat het regelmatig op het menu bij ons thuis.

Bereidingstijd: 15 minuten + tijd om op te stijven in de koelkast

Benodigdheden voor 6 personen:

  • 250 g chocolade
  • 150 g marshmallows
  • 50 g boter
  • 60 ml warm water
  • 350 ml slagroom
  • 6 aardbeien
  • 6 schaaltjes

Breek de chocolade in kleine stukjes. En knip de marshmallows in stukjes.

Doe het warme water, de boter, de chocolade en de marshmallows in een pan en smelt al roerend heel langzaam op het vuur. Laat het goed  afkoelen. Vervolgens klop je de slagroom stijf met een mixer.

Vermeng het afgekoelde chocolademengsel met de slagroom. Doe de mousse in de bakjes en zet in de koelkast om verder op te laten stijven.

Versier de mousse met de aardbeien voor het opdienen.

Bron: ZaligSmakend