Gegratineerde fruitsalade

Dit nagerecht is altijd een groot succes en kan niet mislukken! Ik serveer deze fruitsalade met vanille ijs.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1-1,5 kg fruit – de restanten uit de fruitmand of van alles wat je bij de groenteboer kan vinden maar geen citrusvruchten
  • 4 el citroensap
  • 2 eieren
  • 2 el suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • ½ tl citroensap
  • 2 el Amaretto of Cointreau
  • ovenvaste schaal

Het fruit schillen of wassen en in klein stukjes snijden. Bedruipen met citroensap. Oven voorverwarmen op 200 ºC (heteluchtoven op 180 ºC).

De eieren splitsen. De dooiers met de suiker, vanillesuiker, citroenrasp en likeur gladroeren. De eiwitten stijfkloppen en dan door de dooiercrème roeren.

Doe de fruitsalade in de ovenvaste schaal, bedek met het eierschuim en in het midden van de oven 10 minuten laten gratineren.

Bron: Basic cooking – Sabine Sälzer & Sebastian Dickhaut