Kruidige appel-speculaascrumble

Heerlijk nagerecht. En als je het helemaal makkelijk wilt doen gebruik je kant-en-klare speculaaskruiden.

Bereidingstijd: 55 minuten (25 minuten bereiding en 30 minuten oventijd)

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 75 g bloem
  • 40 g boter
  • 50 g suiker
  • 50 g amandelschaafsel
  • 500 g friszure appels, geschild en in blokjes
  • vanille-ijs
  • 1 kruidnagel
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ½ tl gemberpoeder (djahé)
  • mespuntje nootmuskaat
  • ½ tl witte peper
  • 4 ovenvaste schaaltjes

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Maal in de vijzel de kruidnagel fijn en wrijf vervolgens de kaneelpoeder, gemberpoeder, nootmuskaat en witte peper erdoor om de speculaaskruiden te maken.

Kneed een kruimelig deeg van de bloem, speculaaskruiden, boter, de helft van de suiker en de helft van het amandelschaafsel. Meng de appels met de rest van de suiker en verdeel over 4 kleine ovenvaste schaaltjes. Verdeel het kruimeldeeg over de appels en strooi de rest van het amandelschaafsel over het deeg. Bak de crumble in de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Laat even afkoelen en serveer met een bolletje ijs.

Bron: Allerhande