Flammkuchen

Een Flammkuchen is eigenlijk net een pizza maar dan met een hele dunne bodem. Perfect om met elkaar te delen als voorgerecht. Je kan de vulling zelf aanpassen. Doe erop wat je zelf lekker vindt.

Ingrediënten:

  • 400 g patent tarwebloem (+ extra om te bestuiven)
  • 1 zakje instant gist
  • 2 tl zout
  • 250 ml water
  • 3 grote uien
  • 25 g ongezouten boter
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 g gerookte spekblokjes

Meng in een kom de bloem met de gist en het zout. Roer het lauwwarme water erdoor en kneed alles tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.

Snijd de uien in plakjes. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de uien in ongeveer 7 minuten zachtjes gaar zonder te kleuren. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een langwerpige lap van 5 mm dik. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Bestrijk het deeg met crème fraîche. Verdeel de uien en spekblokjes erover en bestrooi met peper.

Bak de Flammkuchen in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten knapperig bruin en gaar.

Uit: www.ah.nl