Gazpacho

 


voorgerecht * 15 minuten * 6 personen * vegetarisch


Heerlijk voorgerecht voor een warme zomerdag. Maak de soep een dag van te voren. Dan is de soep nóg lekkerder!

Benodigdheden:

  • 500 g tomaten
  • ½ komkommer
  • ½ rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 1 rode paprika
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • paprikapoeder
  • handje vol croutons
  • ovenschaal
  • keukenmachine (of blender)

Verwarm de oven op 225 °C of zet de grill op de hoogste stand. Laat ‘m warm worden. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika met het snijvlak naar beneden op een bakblik, besprenkeld met een beetje olijfolie en wat zout. Grill in de oven tot ze zwart beginnen te blakeren en haal ze eruit. Laat afkoelen en trek het vel van de paprika.

Snijd de tomaten en de komkommer in stukjes (bewaar wat stukjes komkommer voor de garnering). Doe samen met de gegrilde paprika, knoflook en rode peper in de keukenmachine (of blender). Voeg snufjes peper, zout en paprikapoeder toe. Mix tot er een soep ontstaat. Voeg de olie en rode wijnazijn toe en mix er doorheen.

Laat de soep goed koud worden in de koelkast. Serveer met wat stukjes komkommer en de croutons.

Bron: Leuke recepten