Pompoensoep

 


voorgerecht * 4 personen * 40 minuten


Heerlijke pompoensoep. Ik maak deze soep ook vaak in het weekend als avondeten. Samen met een lekkere tosti en stokbrood vult de soep goed.

Ingrediënten:

  • 1 oranje pompoen
  • 1 grote ui
  • 15 gram boter
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ½ liter kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • scheutje melk
  • scheutje ketjap manis
  • ½ bosje peterselie (fijn gesneden)

Schil de pompoen en snijd hem in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit de boeter in een ruime pan en fruit de ui enkelen minuten. Voeg de kerriepoeder en de blokjes pompoen toe en laat alles nog 5 minuten fruiten.

Voeg de bouillon en het laurierblad toe en kook de pompoen met de deksel op de pan in ongeveer 5 minuten gaar.

Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep weer aan de koek en voeg de melk toe. Indien de soep te dik is voeg je wat water toe. Maak de soep op smaak met peper en ketjap manis. Roer de peterselie erdoor en serveer direct.