Zelf pizzadeeg maken

Pizza is naast pasta toch wel favoriet bij ons thuis. Het leuke van je eigen pizza maken is dat iedereen zelf kan bepalen welke ingrediënten ze op zijn/haar pizza doet. De één wil alleen tomatensaus en kaas terwijl een ander liever kiest voor salami of ham en ananas.

In de supermarkt kan je verschillende kant-en-klare pizzabodems krijgen maar hoe leuk is het om samen je eigen pizzadeeg te maken. Hier moet je wel de tijd voor nemen want pizzadeeg heeft tijd nodig om te rijzen. In het kookboek Pizza van Laura Zavan staan 4 soorten deeg: sneldeeg, traditioneel deeg en langzaam deeg. Elk deeg met een eigen rusttijd, respectievelijk 2-4 uur, 6-8 uur en 24 uur. Wij kozen voor het traditionele deeg. Klik hier voor het recept.

’s Morgens dus vroeg het deeg maken en de rest van de dag wachten. Gelukkig ging het rijzen goed en konden we ’s avonds ieder een eigen pizza maken. En eerlijk is eerlijk, het is toch lekkerder als je het zelf maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *